Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2014 | 14:00
Tineri moldoveni reţinuţi în Italia
Doi tineri moldoveni au fost reţinuţi de oamenii legii din Italia după ce au ignorat semnalele poliţiei de a opri maşina cu care se deplasau. Autovehiculul în care se aflau cei doi era dat în căutare, notează info.rsi.ch.
Incidentul a avut loc sâmbătă, 12 aprilie, pe autostrada Castione din Italia. Potrivit presei italiene, tinerii de 20 și, respectiv, 21 de ani, au ignorat semnalele poliției. Abia peste câteva sute de metri infractorii au oprit automobilul ce figura în baza de date ca fiind furat.

Potrivit anchetei, în vehicul a fost găsită o armă și mai multe fotografii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam