Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Martie 2016 | 13:26
Tineri originari din Republica Moldova lansează concursul „Emoţie pentru Basarabia”
Mai multe asociaţii de tineri originari din Republica Moldova au dat startul primei ediţii a concursului „Emoţie pentru Basarabia”. Acţiunea lansată de OSB Bucureşti împreună cu OSB Timişoara, CSBB Galaţi, AIM Paris şi CNTM Chişinău are scopul de a descoperi talente autentice ale românilor şi basarabenilor din orice colţ al lumii.
Proiectul „Emoție pentru Basarabia” oferă șansa tinerilor de a participa la una dintre  cele trei secțiuni ale concursului după cum urmează: scrisoare, fotografie și clip video. Cei interesați vor expedia creațiile sale în perioada 1-20 martie la adresa de e-mail: emotiepentrubasarabia@gmail.com.

Concursul se va desfășura în mediul online, pe o pagină de socializare a concursului. Organizatorii vor încărca toate materialele primite, care respectă condițiile de participare, în albumele dedicate concursului pe fiecare secțiune.

Câștigătorii vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat, conform următoarelor criterii: impactul asupra publicului (numărul de aprecieri/like-uri) și notele juriului care va fi alcătuit din patru membri.

Cei trei câștigători vor fi premiați cu un set format din trei cărți: una de istorie, una de cultură generală și a treia din categoria „Diverse”. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam