Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iulie 2014 | 15:34
Tineri pictori din Cahul au obţinut medalii la un festival din Bulgaria
Cu şase locuri de frunte s-au întors elevii Şcolii de arte plastice din Cahul de la festivalul de creaţie a copiilor „Sozopoliskaia Panorama – 2014” din Bulgaria.
La festivalul desfăşurat recent în oraşul bulgar Sozopol au participat colective artistice din Republica Moldova, Belarus, Federaţia Rusă, Polonia, Ucraina ş.a. Oraşul Cahul a fost reprezentat de două grupuri de tineri, discipoli ai Şcolii de arte plastice şi ai Şcolii de arte „Maria Cebotari”, informează Moldpres.

Lucrările prezentate de elevii Şcolii de arte plastice au fost pictate în două zile de festival, iar ca sursă de inspiraţie a servit oraşul gazdă.

„Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute la acest festival şi le aduc sincere urări de bine tuturor participanţilor, dorindu-le realizări frumoase în domeniul artei”, a menţionat Andrei Graur, conducătorul grupului de copii de la Şcoala de arte plastice din Cahul.

Tinerii pictori din Cahul au participat şi anul trecut la acelaşi festival, obținând două medalii pentru locul II şi diplome de excelenţă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam