Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Iunie 2018 | 11:49
Tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României pot călători gratuit cu trenul prin Europa
Tineri din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României, vor putea primi gratuit un bilet la tren de până la 30 de zile pentru a vizita statele membre ale Uniunii Europene în cadrul programului - „Descoperă UE”, care a fost lansat pe 11 iunie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Programul demarează astăzi, 12 iunie, iar candidații pot aplica la concurs până pe 26 iunie. La program pot participa persoanele care s-au născut în perioada cuprinsă între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000 și planifică să își înceapă călătoria între 9 iulie și 30 septembrie 2018.
 
Prin această nouă inițiativă a UE, tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane. Ca regulă generală, pasagerii vor călători cu trenul.
 
Întrucât 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, călătorii vor avea șansa de a participa la numeroasele manifestări care vor fi organizate în toată Europa.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam