Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iunie 2014 | 11:05
Tinerii cineaşti şi fotografi, invitaţi să participe la „Plural+Moldova”
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi Alianţa Civilizaţiilor (Iniţiativa ONU) a lansat a şasea ediţie a concursului foto şi video „Plural + Moldova” pentru tinerii din Republica Moldova. Lucrările trebuie prezentate până pe 17 noiembrie curent.
Concursul „Plural+Moldova” ediția 2014 este deschis pentru toţi tinerii în vârstă de 9-25 de ani.

Cineaştii pot produce filme de la 1 până la 5 minute de orice gen sau stil (documentar, film artistic, desen animat, etc.), iar fotografii sunt aşteptaţi să prezinte un set de până la trei lucrări. Acestea trebuie să reflecte subiecte legate de migraţie, respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane, principiul de toleranţa zero faţă de orice formă de violenţă, dar şi promovarea coeziunii sociale între popoare şi confesiuni.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu în două secţiuni separate – Video şi Foto. Câştigătorii vor fi anunțați și premiaţi în cadrul Galei de premiere, organizată anual la 18 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor.

Participanţii sunt rugaţi să completeze formularul de participare disponibil pe www.iom.md.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Organizaţia Naţiunilor Unite în Republica Moldova şi OWH Studio.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam