Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Noiembrie 2015 | 13:43
Tinerii din Moldova, informaţi despre studiile peste hotare
Elevii care doresc să-şi continue studiile peste hotarele ţării sunt informaţi despre procesul de înscriere la studii universitare, despre specificul ţării alese, diferenţele dintre sistemele educaţionale, cultură, dar şi mediul social. Acţiunea are loc în cadrul seminarului „Noi aducem experienţa acasă”, organizat de Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor din municipiul Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Participanții la acest seminar spun că vor opta pentru studii în afara țării pentru că le oferă mai multe oportunități. Ei consideră că odată cu revenirea de peste hotare și aplicarea cunoștințelor acumulate, ar duce la dezvoltarea nivelului de trai al Republicii Moldova. 

Seminarul presupune organizarea unor sesiuni informative în care elevii află despre experiența unor tineri originari din Republica Moldova care au studiat în diverse țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam