Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2015 | 11:51
Tinerii din Moldova, invitaţi la o conferinţă în Belgia
Studenţii şi tinerii profesionişti sunt invitaţi la o conferinţă în Belgia. Seminarul va reuni tineri din 39 de ţări, care vor crea o reţea internaţională de profesionişti, ce vor deprinde abilităţi de organizare instituţională.
Conferința academică se va ține în perioada 14-16 noiembrie curent, la Bruxelles, Belgia, notează Radio Moldova Actualități.

Până pe 22 iunie, doritorii se pot  înregistra în cursa pentru o bursă de călătorie. Bursa acoperă deplin sau parțial călătoria până la Bruxelles și cazarea.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam