Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2014 | 13:55
Tinerii din Moldova, invitaţi să participe la un concurs lansat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Tinerii din Republica Moldova pot aplica la Concursul de creaţie „Mihai Eminescu” destinat tinerilor români din afara graniţelor. Acesta a fost lansat de Departamentul pentru Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi care se va desfăşura în perioada 15 ianuarie - 15 iunie 2014.
Potrivit site-ului Departamentului pentru Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, la prima ediţie a concursului de creaţie, participanţii sunt invitaţi să expedieze lucrări inspirate de temele creaţiei eminesciene, conform următoarelor trei categorii de vârstă: categoria I – clasele I–VIII,  categoria II – clasele IX–XII, categoria III – studenţii şi masteranzii. Tinerii pot aplica la secţiunile poezie, eseu şi arte plastice.

Colectarea lucrărilor va avea loc în perioada 15 ianuarie - 30 mai 2014. Ele pot fi trimise pe adresa: bulevardul Primăverii, nr. 22, sector 1, Bucureşti, România, sau pe adresa de e-mail concurs@dprp.gov.ro.

Lucrările vor fi evaluate de o Comisie formată din reprezentanţi ai DPRRP, Institutului Cultural Român şi Ministerului Culturii din România. Criteriile în vederea desemnării câştigătorilor concursului vor ţine inclusiv de caracterul original, inovator şi creativ al lucrărilor, precum şi de respectarea normelor literare ale limbii române.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam