Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Noiembrie 2015 | 12:37
Tinerii din Moldova pot aplica pentru burse la Universitatea Americană din Bulgaria
Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional din Moldova anunţă o nouă oportunitate de studii universitare peste hotare, începând cu toamna 2016, pentru tinerii din Moldova.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, Universitatea Americană din Bulgaria (AUBG) oferă educație de cea mai înaltă clasă, în Europa, după model american, combinând ce este mai bun din cele două lumi.

Diplome recunoscute global, predare în limba engleză, cadre didactice internaționale, studenți din peste 35 de țări și excelență academică sunt câteva dintre punctele forte ale AUBG.

Dosarele de concurs vor fi depuse până pe 31 decembrie 2015 la Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional din Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam