Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2015 | 10:41
Tinerii din Moldova pot beneficia de burse în statele membre ale Grupului Visegrad
Fundaţia Internaţională „Visegrad” oferă burse cetăţenilor moldoveni pentru studii de master şi doctorat la universităţi de stat sau private acreditate din statele membre ale Grupului Visegrad (Republica Cehă, Ungaria, Republica Polonă sau Republica Slovacă).
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, perioada minimă de studii este un semestru, iar maximă – două sau patru semestre (doar pentru studiile de master). Candidații aleși vor beneficia de o bursă în cuantum de 2300 euro pentru un semestru.

Pentru informații adiționale referitoare la cerințele de eligibilitate, modalitatea de aplicare, documentele ce urmează a fi depuse, procedura și termenul de examinare a aplicațiilor, condițiile primirii burselor,accesați următoarea adresă web:http://visegradfund.org/scholarships/visegrad-scholarship-program-eap/.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 31 ianuarie 2016 .
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam