Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2015 | 14:53
Tinerii din Republica Moldova, invitaţi la Olimpiada internaţională de lectură din România
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România organizează Olimpiada internaţională de lectură, ediţia 2015, la care sunt invitaţi să participe şi tinerii din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 19 ani.
Evenimentul, care se va desfășura la Constanța, în perioada 2-6 septembrie, va avea loc în două secțiuni: Secțiunea de antrenament - pentru cei cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani și secțiunea de performanță - pentru cei de 15-19 ani.

Programul fiecărei ediții a olimpiadei va include minimum două cursuri și o dezbatere, din domeniile de referință pentru olimpiadă, și o probă unică, probă scrisă, individuală.

Cheltuielile pentru cazarea și masa participanților, maximum șase elevi și un profesor coordonator pentru fiecare țară, se asigură din bugetul olimpiadei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam