Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Septembrie 2016 | 17:03
Tinerii din Soroca, apreciaţi la un Festival în Bulgaria
Trei tineri din Soroca s-au întors acasă cu locul I şi II de la Festivalul Internaţional „Constelaţia Nessebar”, desfăşurat la Nessebar, localitate de pe litoralul Bulgariei în perioada 20-25 august, informează „Observatorul de Nord”.
Astfel, după evoluarea cu succes a sorocenilor, la categoria „duet”, locul I a fost obținut de Damian Vrancean şi Natalia Cojuhari, în timp ce la „solo” locul II a fost ocupat de Iuliana Iurco, membri ai Clubului de dansuri sportive „Prestige – dance” din Soroca, condus de Mihai Ţapu şi Oxana Vrancean.
 
De remarcat că la Festival au participat tineri din 16 ţări.
 
Amintim că, pe parcursul acestei veri, un grup de tineri soroceni au revenit cu nominalizări de la Festivalul de cântece „Soare –Bucurie – Frumuseţe”, desfășurat în aceiași localitate.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam