Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Septembrie 2015 | 12:00
Tinerii, îndemnaţi să depună dosarele la Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Asociaţia studenţilor moldoveni din Franţa „Jeunes Moldaves” invită studenţii originari din Republica Moldova, care îşi fac studiile în anul academic 2015 - 2016 la instituţii de învăţământ superior din străinătate, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituţie în anul 2015, să depună dosarele pentru a participa la proiectul Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova, ediţia a III-a. Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al prim-ministrului Republicii Moldova.
Concursul de dosare este deschis în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2015. Laureații programului vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii oficiale, organizate la Chișinău în luna decembrie a acestui an.

Participanții la Gala Studenților vor fi selectați de către un juriu format din personalități marcante din mediile academic, instituțional și de afaceri din Republica Moldova.

Aplicările pot fi depuse online pe pagina web a proiectului (www.galastudentilor.md) și pe pagina oficială a Biroului pentru Relații cu Diaspora (www.brd.gov.md).
În premieră, la ediția din acest an a programului, Forumul Absolvenților Reveniți va promova și absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior de peste hotare reveniți acasă, ale căror merite și rezultate din perioada post-revenire merită să fie aduse în atenția publicului.

În cadrul primelor două ediții ale Galei Studenților au aplicat 354 studenți și absolvenți din 32 de țări ale lumii. În total, au fost premiați 60 de tineri merituoși.
 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam