Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2016 | 11:30
Tinerii din Moldova pot aplica pentru stagii în mai multe ţări ale lumii
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani sunt îndemnaţi să aplice la un program de burse pentru Tinerii Inovatori lansat de UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie. Data limită pentru depunerea dosarului este 22 februarie.
În cadrul programului opt tineri vor fi selectați pentru a efectua un stagiu la sediul UNFPA din New-York pentru o perioadă de trei luni. Ulterior, șase din cei opt tineri vor continua stagiul în Birourile Regionale sau Oficiile de Țară UNFPA din regiunea Asia, Pacific, Africa de Sud și de Est, și regiunea Statelor Arabe, pentru o perioadă de nouă luni. Doi tineri își vor continua stagiul la New-York pe durata acestor nouă luni.

Aplicarea dosarului poate fi efectuată on-line, pe site-ul UNFPA. Detaliile privind Programul de Burse pentru Tinerii Inovatori pot fi aflate aici.

Programul de Burse pentru Tinerii Inovatori este finanțat de către Fondul de Inovare UNFPA.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam