Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Noiembrie 2015 | 09:24
Tinerii interesaţi de domeniul dreptului sunt invitaţi la o conferinţă la Varşovia
Filiala poloneză a Asociaţiei Europene a Studenţilor la Drept (ELSA) invită tinerii la o conferinţă internaţională care va avea loc în perioada 10-12 martie la Varşovia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La conferință se va prezenta un studiu comparativ al normelor legislative din diferite țări. Discuțiile vor varia și vor cuprinde mai multe tematici relevante sferei dreptului internațional. Studenții participanți sunt încurajați să se implice cât mai activ în activitățile propuse de către organizatorii seminarului.

Termenul limită de înregistrare este 1 martie 2016. Oportunitatea este pentru membrii organizației ELSA din mai multe țări inclusiv Moldova, absolvenți ELSA, studenți sau tineri interesați de domeniului dreptului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam