ro ru en

Moldovenii în lume
10 Iulie 2015 | 15:40
Tinerii Moldovei au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României
Tinerii Moldovei au adresat o scrisoare deschisă către preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi către membrii Guvernului, parlamentarilor şi liderilor de partide de la Bucureşti, în care exprimă dorinţa de unire a românilor basarabeni.
„Duminică ajungem la București pentru a vă transmite Dumneavoastră, ca reprezentant al poporului român, dorința de Unire a românilor basarabeni, exprimată în Apelul Marii Adunări Naționale din 5 iulie de la Chișinău, și mesajele venite de la oamenii simpli din satele și orașele Republicii Moldova cu care ne-am întâlnit în marșul nostru pedestru. (…) Drumul nostru lung ne-a făcut fericiți, nu ne așteptați ca pe niște oaspeți, noi nu mai avem ce să oferim, decât pe noi înșine”, se arată în scrisoarea adresată președintelui român.

Totodată, aceștia își doresc să fie întâmpinați la Cotroceni, duminică, 11 iulie, cu o strângere de mână și un cuvânt bun din partea lui Klaus Iohannis.
Potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, cetăţeni de pe ambele maluri ale Prutului vor reface ,,Podurile de Flori” de la Prut. Participanții la eveniment din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel, aflat la 20 km de Iași.

În semn de susținere a demersului celor o mie de tineri plecați pe jos spre București, va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piața Universității din capitala României.

Postat de: Lucia Ciobanu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.

Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.