Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2015 | 13:15
Tinerii Moldovei vor organiza un Marş al Unirii
Asociaţia „Tinerii Moldovei” organizează, în perioada 5-11 iulie, Marşul lui Ştefan cel Mare pentru unirea cu România. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Marşul va porni duminică, 5 iulie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, şi se va îndrepta către Bucureşti.
,,Îi invităm pe toți tinerii din raioane și din Chișinău să vină în marș spre capitala Țării, să cerem împreună, într-un glas, Unirea”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, menționând că evenimentul ,,este dedicat voievodului-simbol al neamului nostru”.

Potrivit organizatorilor, manifestația începe duminică, ora 14:00, din Piața Marii Adunări Naționale. Participanții vor lua parte la mitingul intitulat Marea Adunare Națională și apoi se vor îndrepta pe jos în direcția Bucureștiului. Pe teritoriul Republicii Moldova, marșul va urma traseul Strășeni – Călărași – Ungheni. Manifestanții vor trece Prutul pe jos sâmbătă, 11 iulie și vor înnopta la Iași, se mai arată în comunicatul citat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam