Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2014 | 10:36
Tinerii Moldovei vor participa la Marşul pentru Basarabia organizat la Bucureşti
Peste 1000 de susţinători din Republica Moldova ai ideii unirii vor participa la Marşul pentru Basarabia care va avea loc între 11 şi 12 octombrie, la Bucureşti.
Organizatorii proiectului, Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” va participa la Marșul pentru Basarabia, care are ca scop transformarea ideii de unire cu Basarabia într-o prioritate și susținerea românilor din Republica Moldova.

„În contextul geopolitic actual, românii din Republica Moldova se simt amenințați de politica expansionistă a Federației Ruse, iar acest marș pentru Basarabia reprezintă un simbol al susținerii și puterii de a merge mai departe pe calea unirii” menționează Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Marșul pentru Basarabia este la cea de-a treia ediție.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam