Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2014 | 16:47
Tinerii moldoveni din Cehia invitaţi la discuţii de ambasadorul Ştefan Gorda
Tinerii moldoveni care studiază în instituţiile de învăţământ din Republica Cehă, precum şi cei care au absolvit studiile în această ţară, sunt invitaţi să participe la o întrunire cu Ambasadorul Republicii Moldova la Praga, Ştefan Gorda.
 „Va fi din nou o discuție prietenească, sinceră, deschisă, despre necesitățile, sugestiile, planurile tinerilor, dar și despre activitățile ambasadei și comunității noastre din Cehia”, a opinat oficialul moldovean, relatează Biroul pentru relații cu diaspora.

Întrunirea va avea loc la 24 octombrie, la Ambasada Republicii Moldova din Praga situată pe adresa: Juarezova 14.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam