Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Martie 2014 | 13:20
Tinerii moldoveni şi-au prezentat ţara la un eveniment studenţesc din Strasbourg
Un stand al Republicii Moldova a fost amenajat în cadrul evenimentului „Global Village 2014”, organizat de Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC). Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei „Jeunes Moldaves” din Strasbourg şi a fost susţinută de Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
Pe standul naţional au fost expuse broșuri, fotografii, clipuri şi alt suport informaţional despre țara noastră. Scopul acestui eveniment este de a reprezenta ţara de origine: cultura, oamenii, tradiţiile, bucate tradiţionale, etc.

De asemenea, cu contribuţia liderului regional din Franţa al Asociaţiei „Jeunes Moldaves”, Olga Baltag, echipa ţării noastre a câştigat premiul pentru cel mai bun stand asociativ.

Potrivit organizatorilor, impresiile participanţilor de pe urma participării la acest eveniment au fost foarte pozitive, iar numele ţării noastre a răsunat răspicat şi tare într-o atmosferă studenţească internaţională.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, amenajarea standului naţional a constituit un bun prilej pentru promovarea imaginii Republicii Moldova la un eveniment internaţional, la care au participat reprezentanţi din peste 20 de ţări.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam