Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2014 | 11:31
Tinerii moldoveni pot opta pentru un loc de muncă la Ministerul patrimoniului culturii şi turismului din Italia
Absolvenţii moldoveni pot solicita un loc de muncă în cadrul Ministerului patrimoniului culturii şi turismului din Italia.
Potrivit publicaţiei italiene „Actualitatea Magazin”,  Ministerul de resort de la Roma a anunţat că va selecta 600 de absolvenţi, după care aceștia vor fi instruiți timp de 12 luni. Cei selectați vor lucra la inventarierea și digitalizarea patrimoniului cultural italian, în cadrul instituțiilor și obiectivelor de cultură ale statului de pe tot teritoriul Italiei.

Eligibili pentru a candida la una dintre funcţiile oferite de Ministerul patrimoniului culturii şi turismului din Italia sunt persoanele care nu au împlinit încă 35 de ani şi cele care cunosc limba engleză.

E de menţionat că nu este necesară deținerea cetățeniei italiene pentru a putea candida. Sunt acceptate și titlurile de studii obținute în alte țări, cu condiția ca acestea să fie echivalate. O altă condiţie este ca tinerii să nu fi avut condamnări penale și să se fie în posesia drepturilor civile și politice.

Cei admiși vor trebui să lucreze de la 30 până la 35 de ore pe săptămână și pentru o remunerație de 5.000 de euro pe an.

Cererea de participare se completează și se trimite online până pe data de 14 februarie la ora 14, utilizând aplicația disponibilă pe site-ul www.beniculturali.it.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam