Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2014 | 14:35
Tinerii moldoveni vor participa la o şcoală de vară în Polonia
Tinerii din Republica Moldova vor lua parte la cea de-a 13-a ediţie a şcolii de vară din Cracovia, Polonia, care va reuni peste 600 de participanţi din ţările Europei Centrale şi de Est.
Potrivit mladiinfo.eu , Visegrad Summer School reprezintă un ciclu de training-uri de două săptămâni, ce vor avea loc în perioada 29 iunie – 12 iulie. Scopul proiectului este de a lansa provocări locale și globale, de a distruge stereotipurile și a construi relații de prietenie, de a solidifica cooperarea internațională și de a cunoaște mai bine cultura poloneză.

În cadrul școlii de vară vor fi invitați experți, ambasadori, miniștri, reprezentanți ai Uniunii Europene, politicieni, oameni de afaceri, jurnaliști, artiști, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, fiind puse la discuții subiecte din sferă politică, culturală și socială.

Visegrad Summer School este o școală de vară, organizată în Cracovia, Polonia pentru studenți, absolvenți, cercetători, tineri profesioniști din Moldova, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, România, Rusia și alte țări din Europa Centrală și de Est.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam