Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Septembrie 2015 | 11:44
Tinerii muzicieni, îndemnaţi să participe la Concursul Internaţional „George Enescu”
Tinerii muzicieni din întreaga lume sunt îndemnaţi să participe la cea de-a XV-a ediţie a Concursului Internaţional „George Enescu”, care va avea loc între 3 şi 25 septembrie 2016.
Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, concursul Enescu oferă oportunități deosebite de afirmare și promovare a tinerilor muzicieni din întreaga lume. Patru secțiuni de Concurs vor fi dedicate celor trei importante instrumente solistice, precum și compoziției: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție.

Competiția completează obiectivele și cadrul artistic al prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”. Concursul, afiliat Federației Mondiale a Competițiilor Muzicale Internaționale, contribuie la consacrarea unor muzicieni de renume mondial și oferă oportunități extraordinare de lansare în carieră și de promovare pentru tinerii artiști.

Detaliile complete privind regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și descrierea fiecărei secțiuni pot fi consultate pe site-ul Festivalului Enescu, Concurs 2016 -  http://festivalenescu.ro/concurs-2016/despre-concurs/.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam