Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iulie 2015 | 13:37
Tinerii originari din Moldova, invitaţi la ateliere tematice la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă
Tinerii originari din Republica Moldova, motivaţi să contribuie prin ideile şi propunerile lor concrete la soluţionarea unor probleme stringente cu care se confruntă ţara de origine, sunt îndemnaţi să participe la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă, eveniment ce se va desfăşura în perioada 30 iulie - 2 august, la Sinaia, România.
Potrivit organizatorilor Forului, candidații selectați vor participa la lucrările unui din cele trei Ateliere tematice: Mediul înconjurător, Antreprenoriat social, Dezvoltarea creativității.
 

Tinerii interesați mai au la dispoziție trei zile pentru a aplica la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă. Formularul de aplicare poate fi accesat la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1ekFag3Qig8sSVvF_s5StkiPzDhG51nBpVdDz8h-OxKM/viewform

 

„Cred că este timpul să depășim etapa de congrese și să trecem de la identificări de probleme, la înaintarea de soluții și, pe cât va fi posibil, implementarea acestora. Ca și în cazul evenimentului din anul trecut, „Republica Moldova 2020. Contribuția Diasporei la dezvoltarea țării de origine”, am ales un format tripartit în ceea ce privește participanții: reprezentanți din diasporă, cei recent reveniți acasă și membri ai societății civile. Deși suntem în proces de selectare, deja putem remarca că în baza experienței și know-how-ului acumulat, fiecare participant selectat vine cu soluții pragmatice, inedite, creative și utile pentru țara noastră. Cred că nu contează dacă ești în Moldova sau înafara ei, întotdeauna poți contribui într-un fel sau altul la dezvoltarea țării tale și la promovarea acesteia”, a declarat pentru TRM.MD Dorina Baltag, unul dintre organizatorii evenimentului.
 

Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă este organizat de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești și echipa proiectului „Conferința Deschisă Republica Moldova 2020”, în parteneriat cu mai multe asociații din diasporă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam