Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Mai 2018 | 09:40
Tinerii români vor putea călători gratuit prin Europa
Tinerii români care împlinesc 18 ani până la 1 iulie vor putea călători gratuit prin Europa. Comisia Europeană a pregătit un buget de 12 milioane de euro, din care vrea să achite bilete de tren sau de avion pentru 15.000 de adolescenţi, transmite Radio Moldova Actualităţi cu referire la Rador.
Peste 550 de tineri români care ajung la majorat au şansa de a fi incluşi în acest program.

Doritorii trebuie să acceseze portalul european pentru tineret şi să aplice pentru excursie.

Călătoria trebuie să dureze cel mult o lună şi să includă între una şi patru destinaţii externe. Dosarele pentru obţinerea banilor de drum se depun între 12 iunie şi 26 iulie. Aplicaţia trebuie să conţină un traseu, care urmează să fie validat de un juriu.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam