Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2014 | 15:33
Tinerii scriitori din Moldova, aşteptaţi la Festivalul Internaţional Literar din Slovenia
Tinerii Scriitori din Republica Moldova sunt invitaţi să participe la Festivalul Internaţional Literar „Vilenica” care va avea loc în perioada 3-7 septembrie 2014 în mai multe localităţi din Republica Slovenia.
Programul Inițiativei Central Europene, elaborat în colaborare cu Asociația Scriitorilor Sloveni, este dedicat tinerilor scriitori din țările Europei Centrale. Marele Premiu, în valoare de 5000 de euro, presupune o ședere cu durata de trei luni în una din țările-membre ale Inițiativei Central Europene, țara urmând să fie aleasă chiar de către învingător. Totodată, premiantul va avea ocazia să participe la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional Literar „Vilenica”.

Eligibili pentru a participa la acest concurs literar sunt tinerii care nu au atins vârsta de 35 de ani și dețin cetățenia Republicii Moldova.

Tinerii interesați de concurs trebuie să expedieze o lucrare literară până pe 30 aprilie. Formularul de aplicare și alte informații suplimentare pot fi găsite, accesând site-ul: http://www.vilenica.si/news/p/169/l/2/.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam