Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2015 | 09:15
Tot mai mulţi turişti străini vizitează Moldova
Tot mai mulţi turişti străini aleg ca destinaţie turistică Moldova. În prima jumătate a anului curent, agenţiile de turism din Moldova au deservit 6,7 mii de turişti şi excursionişti de peste hotare, cu 1,4 mii mai mulţi comparativ cu perioada similară din anul 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, 56,9% din totalul turiştilor străini au vizitat Moldova pentru a se odihni, iar 34,5% au venit în scopuri profesionale sau de afaceri. Alţi 2,6% din străini au sosit la noi în ţară pentru a trece anumite tratamente.

Conform datelor prezentate, cei mai mulţi turişti au venit în Moldova din România şi din Ucraina.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam