Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2015 | 11:17
Tradiţiile moldoveneşti au impresionat mediul studenţesc din Strasbourg
La iniţiativa unui grup de tineri din Republica Moldova, care îşi fac studiile în Strasbourg şi cu suportul Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, a fost amenajat un stand al ţării noastre în cadrul evenimentului „Global Village 2015”. La ediţia curentă au participat reprezentanţi din peste 20 de ţări.
La standul țării noastre au fost expuse cărți, pliante informative despre Republica Moldova, obiecte de artizanat și alt suport informațional.

Astfel, prin votul vizitatorilor, echipa țării noastre a câștigat detașat concursul pentru cel mai bun stand asociativ. Impresiile participanților au fost foarte pozitive, iar numele Republicii Moldova a răsunat răspicat și tare într-o atmosferă studențească internațională.

Evenimentul este la cea de-a treia ediție și are drept scop să promoveze cultura și tradițiile naționale și a fost organizat de Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale (AIESEC).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam