Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Mai 2016 | 14:23
Tradiţiile şi cultura Republicii Moldova, promovate în capitala Canadei
Republica Moldova va marca pe data de 27 august curent 25 de ani de la declararea independenţei. La Ottawa, capitala federală a Canadei, a avut loc deja o festivitate în acest context, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Evenimentul, intitulat „Seara Moldovei”, a oferit posibilitatea participanților de a afla mai multe despre Republica Moldova: tradiții, cultură, istorie, cultivarea viței de vie.

Ala Beleavschi, ambasadorul Republicii Moldova în Canada, a declarat că sărbătoarea a fost dedicată succeselor pe care le-a înregistrat țara noastră timp de un sfert de secol.

Toți cei prezenți la eveniment au vizionat secvențe video despre Republica Moldova, dar și un film cu cele mai frumoase tradiții moldovenești. Vinificatorii moldoveni au oferit mostre de vinuri, iar jurnalistul Vasile Botnaru a prezentat o colecție de picturi, creată special pentru această ocazie.

La festivitate au fost prezenți oficiali canadieni din cadrul Guvernului și Parlamentului, reprezentanți ai partidelor de guvernămînt și din opoziție, dar oameni de afaceri și jurnaliști din Canada.
 
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam