Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2017 | 10:28
Tradiţiile moldoveneşti, promovate în Portugalia
Mărţişoare, flori, cântece, poezii, dansuri tradiţionale moldoveneşti şi portugheze – de acestea au avut parte cei prezenţi la Festivalul „Sfântă ni-i casa”, organizat în Portugalia de către Asociaţia Culturală a Imigranţilor Moldoveni „Mioriţa”.
Evenimentul este la a treia ediție și s-a desfășurat în orașele portugheze Barreiro și Moita.

„Sunt oameni cărora le place puterea, dar sunt alții care au o mare putere de a iubi - a iubi la superlativ tot ce avem mai frumos și sfânt. Acest sentiment a stat la baza organizării acestui eveniment cultural”, au declarat organizatorii evenimentului.

„Sfântă ni-i casa” este, mai nou, Festivalul care a reunit eforturile, dragostea de neam și țară dar, mai ales dorul de casă a diasporei de moldoveni din Portugalia cu tradiția, dansul și obiceiurile portughezilor.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, alături de Asociația „Miorița”, pe scenele din orașele portugheze evoluează și  Centrul Cultural Moldav din Cascais, precum și Asociația Angola de la Sud de râul Tejo și Universitatea Senior.

Imn al sărbătorii a fost ales cântecul „Focul din vatră”, muzică Ion Aldea-Teodorovici, semnat de Dumitru Matcovschi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam