Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Octombrie 2016 | 15:16
Tragedie în familia unei moldovence stabilită în Italia
O fetiţă de nouă luni a decedat din cauza regurgitărilor. Nenorocirea a avut loc într-o familie stabilită în San Martino di Lupari, o comună din provincia Padova, Italia. Mama copilei este originară din Republica Moldova, iar tatăl este de origine tunisiană, scrie ştirilocale.md.
Tragedia s-a întâmplat după ce mama și-a lăsat acasă fetița de nouă luni și surioara în vârstă de cinci ani, cu un verișor în vârstă de 26 de ani. Văzând că copila plânge foarte tare, a zdruncinat-o de mai multe ori, astfel ea a început a vomita și i s-a făcut rău. 

Copila a fost internată în spital. Părinții s-au rugat și au crezut într-un miracol că fetița lor se va face bine, dar totul a fost zadarnic. În ciuda eforturilor depuse de medici, copila a decedat pe patul de spital. Ea mai avea și probleme grave de sănătate.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pe numele tânărului în grija căruia a fost lăsată micuța.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam