Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2016 | 15:17
Tragedie într-o familie de moldoveni stabilită în Sankt-Petersburg
O fetiţă de 10 ani, dintr-o familie de moldoveni stabilită în Sankt-Petersburg, a căzut de la etajul 15 al unui bloc de locuit. Cazul a avut loc în sectorul nord al oraşului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Life.ru scrie că părinţii copilei au plecat într-un centru comercial, după mobilă. Ei au lăsat fata de 10 ani şi frăţiorul de 4 ani singuri acasă, în apartamentul închiriat.

Ajunşi la locul tragediei, poliţiştii ruşi au văzut o funie atârnată din fereastra apartamentului. Aceasta era legată de caloriferul din apartament şi atârna în jos de-a lungul a două-trei etaje. Motivul acţiunii fetiţei deocamdată nu este clar.

Acum anchetatorii ruşi investighează cazul.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam