Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 August 2018 | 14:22
Tragedie pe o şosea din România: Un cetăţean moldovean s-a stins din viaţă în timp ce conducea un TIR
Un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui camion de mare tonaj s-a stins din viaţă în România. Tragedia a avut loc pe un drum din Iaşi. Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul în vârstă de 53 de ani s-a simţit rău în trafic, relatează Moldova 1.
El a sunat la 112 să solicite ajutor, însă şi-a pierdut cunoştinţa. La faţa locului s-a deplasat un echipaj mobil de terapie intensivă.

Bărbatul a fost resuscitat timp de 60 de minute, însă fără succes.

Potrivit martorilor, dacă şoferul de TIR nu ar fi sunat la 112, în orice moment putea avea loc o  tragedie, dacă scăpa maşina de sub control.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam