Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2014 | 14:59
Transport gratuit la alegeri pentru studenţii moldoveni din România
Studenţii moldoveni care-şi fac studiile în România, vor putea veni acasă gratis pentru a vota la alegerile din 30 noiembrie. Cheltuielile vor fi asigurate de către Guvernul României.
Studenții vor avea posibilitatea să voteze în localitățile de baştină. Guvernul României a luat o decizie prin care îşi asumă cheltuielile pentru transport.

Cei peste două mii de studenţi basarabeni din Craiova, Târgu Jiu şi Petroşani, care-și fac studiile în România, au cerut autorităţilor de la Chișinău să deschidă mai multe secţii de votare pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, însă au primit aviz nefavorabil.

Detalii în reportajul din Mesager.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam