Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2015 | 15:09
Trei basarabence participă la un show culinar în România
Trei moldovence îşi vor încerca puterile în cadrul unui show culinar lansat de un post de televiziune din România. Elena Popa, Iana Ştifura şi Eugenia Buzu sunt trei studente. Tinerele bucătărese mai au în comun şi dorinţa de a demonstra că experienţa pe care o au în bucătărie le poate ajuta să ajungă cât mai departe în concurs, informează incomemagazine.ro.
Elena a început să gătească pentru că mama este specialistă în cofetărie. Gătește de mică și mereu a fost curioasă să experimenteze tot felul de preparate: „Am început să o întreb pe mama rețetele, mă ajuta și îmi spunea micile ei secrete culinare. La 12 ani făceam deja singură pizza, paste, coceam tarte simple, făceam clătite”, menționează tânăra. Ea participă și la prezentări de modă, a lucrat la un restaurant ca ajutor de bucătar și dacă ar câștiga  spune că pentru început ar investi în studii, apoi și-ar deschide un studio pentru cursuri de gătit.

La rândul ei, Iana Știfura, mărturisește că visul ei este să se stabilească în România și să își facă o carieră în domeniul culinar. A experimentat deja munca într-o bucătărie profesionistă. Prima dată a gătit la numai 6 ani. Își dorește să își dezvolte cunoștințele culinare și să își construiască o carieră în acest domeniu.

Cea de-a treia basarabeancă, Eugenia Buzu, visează la o carieră în domeniul gastronomic. Povestește că a căpătat deprinderile de a găti încă de mică de la bunica sa, pe care o urmărea în timp ce cocea pâinea pe vatră. Cu timpul, a căpătat măiestria bunicii și a mamei în prepararea bucatelor și a ajuns să fie studentă la Alimentație Publică. Timp de patru ani a fost voluntar în cadrul unui proiect internațional, prin care a călătorit în diferite țări și care i-a oferit posibilitatea să ajute copiii cu dizabilități. Vrea să i se ofere șansa de a se dezvolta frumos în domeniul culinar.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam