Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2015 | 16:06
Trei cetăţeni din stânga Nistrului – reţinuţi pentru acte teroriste la Odesa
Trei membri unor grupări criminale din regiunea transnistreană sunt suspectaţi în organizarea unor acte de terorism la Odesa, informează 2000.ua. În apartamentul închiriat de suspecţi şi în automobilul lor au fost depistate două kilograme de explozibil, două grenade şi mai multe pistoale.
Pe pagina sa de facebook, consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, reprezentantul Frontului Popular, Anton Gerașcenko, a menționat că cele trei persoane reținute sunt bănuite că au comis și o serie de crime grave pe teritoriul Republicii Moldova – omoruri la comandă, jafuri, răpiri, atentate cu folosirea explozibilului.

Cele trei persoane sunt cercetate în vederea implicării lor în organizarea actelor de terorism pe teritoriul Ucrainei, în special în regiunea Odesa, la comanda serviciilor speciale rusești.

Potrivit presei ucrainene, persoanele reținute se găsesc sub arest preventiv. Anchetatorii și procurorii solicită ca suspecții să rămână în detenție și să nu fie eliberați pe cauțiune.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam