Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Aprilie 2015 | 13:24
Trei cetăţeni moldoveni - evacuaţi din Yemen
Trei cetăţeni ai Republicii Moldova, doi adulţi şi un copil, au fost evacuaţi din Yemen, joi, 2 aprilie, în urma declanşării confruntărilor militare pe teritoriul acestui stat, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
Evacuarea moldovenilor și a câtorva cetățeni ruși a fost posibilă prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse, de la Sana’a la Moscova. Operaţiunea a fost coordonată de MAEIE, cu asistenţa misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federaţia Rusă, care au intervenit pe lângă autorităţile ruse şi au asigurat asistenţa logistică necesară.

Cetăţenii Republicii Moldova prezenţi pe teritoriul Yemenului sunt rugaţi să comunice informaţia cu privire la locul aflării şi datele de contact Direcţiei Generale Afaceri Consulare a MAEIE, pentru a putea fi contactaţi.

Direcţia Generală Afaceri Consulare:
+373 22 201 047
+373 22 201 042
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam