Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Septembrie 2015 | 12:18
Trei femei, cercetate penal pentru trafic de fiinţe umane în Dubai
Trei femei din Chişinău sunt cercetate penal pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală. Una dintre inculpate este anunţată în căutare. Persoanele suspecte au recrutat cinci tinere pentru a presta servicii sexuale în oraşul Dubai, Emiratele Arabe Unite.
Potrivit secţiei Combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada de timp 2014 - 2015, femeile au recrutat cinci tinere pentru a presta servicii sexuale în Dubai. Unele dintre victime erau minţite că vor lucra în calitate de dansatoare, însă patru dintre fete au fost exploatate sexual timp de câteva luni, fiindu-le luate actele de identitate pentru a nu fugi din ţară.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată. Actualmente, una dintre inculpate se află în arest preventiv, iar cealaltă are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, cea de-a treia inculpată este anunţată în căutare.

În cazul celei de a cincea victime, oamenii legii au oprit-o în timp ce intenţiona să plece de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Dacă vor fi găsite vinovate de cele incriminate, femele riscă pedepse de până la 15 ani închisoare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam