Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Februarie 2015 | 14:02
Trei formaţii din Moldova vor concerta la Bucureşti de „Zilele Basarabiei” în România
Formaţiile „Zdob şi Zdub”, „Alternosfera” şi „Cuibul” din Republica Moldova vor susţine pe 27 martie, un concert la Bucureşti.
Evenimentul se va desfășura la Arenele Române și face parte din programul Festivalului „Zilele Basarabiei” la București, ediția a VIII-a și este dedicat aniversării a 97 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT și Organizația Studenților Basarabeni din București, cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam