Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2017 | 14:50
Trei medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, ediţia a III-a. Concursul s-a desfăşurat în oraşul Aghveran din Armenia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La concursul individual, medalia de aur i-a revenit Cameliei Saranciuc de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, iar cele de bronz - Patriciei Munteanu de la Liceul Academiei de Științe a Moldovei și Mihaelei Eșanu, elevă la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”.
 
La concursul pe echipe toți elevii moldoveni au obținut premii. La olimpiadă au participat 36 de elevi din Armenia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România.
 
Concursul a fost organizat de Ministerul Educației din Armenia și Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam