Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2014 | 11:05
Trei moldovence, reţinute în Italia pentru furt de haine
O grupare de hoţi moldoveni a fost reţinută de poliţia din Italia pentru furt de îmbrăcăminte în valoare de câteva sute de euro, informează vivereancona.it.
Potrivit presei italiene, furturile erau comise de trei moldovence cu vârsta cuprinsă între 22 și 34 de ani. Tinerele, după ce probau hainele, le eliminau dispozitivele antifurt, reușind astfel să sustragă mai multe lucruri.

La domiciliul moldovencelor, rezidente ale provinciei Ancona, au fost depistate mai multe articole care dispăruseră din magazine.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam