Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Octombrie 2017 | 16:25
Trei moldovence, reţinute în Italia
Trei femei din Republica Moldova au fost reţinute în Italia după ce ar fi furat mai multe produse alimentare dintr-un magazin, pe care le-ar fi ascuns sub haine, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Grupul de femei a încercat să iasă din magazin cu salam, cașcaval și cutii de ton ascunse sub haine. Potrivit presei italiene, acestea au vârsta de 23, 26 și 64 de ani și ar fi tăiat etichetele anti-furt cu o foarfecă mică.

Bănuind că nu vor fi descoperite, femeile s-au prezentat la casă doar cu câteva produse pe care le-au plătit. Celelalte produse au fost ascunse sub pulovere și cămăși, însă au fost observate de către paznicii magazinului.

Cele trei moldovence au fost reținute și sunt acuzate de furt.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam