Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Iulie 2015 | 16:13
Trei moldoveni aflaţi într-o expediţie transcontinentală au vizitat Ambasada Moldovei din Suedia
Trei moldoveni care parcurg, la bordul unui automobil, un traseu de 13 mii de km pe două continente şi 21 ţări, au făcut o vizită Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm.
Potrivit Ambasadei, traseul moldovenilor Ilie Toma, Anatol Untură şi Alex Berdicevschi a cuprins şi o parte a peninsulei scandinave. În cadrul vizitei la Stockholm, oaspeţii au fost invitaţi la sediul Ambasadei, după care au fost conduşi în centrul oraşului pentru a vizita cele mai reprezentative locuri ale capitalei suedeze.

Ambasada Republicii Moldova la Stockholm susţine asemenea acţiuni și încurajează conaţionalii care au pornit la drumul lung şi plin de provocări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam