Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2015 | 14:01
Trei moldoveni răniţi în urma unui accident produs în Rusia au fost transportaţi acasă
Trei moldoveni răniţi într-un accident rutier produs în Federaţia Rusă s-au întors acasă. Un echipaj SMURD a transportat victimele de pe Aeroportul Chişinău direct la Spitalul de Urgenţă. Alţi doi răniţi rămân internaţi în spitalul din oraşul Naro-Fominsk. Medicii spun că transportarea lor la baştină este deocamdată interzisă.
Oamenii spun că nu îşi amintesc cu exactitate circumstanţele producerii accidentului. „Am fost în ospeţie şi am nimerit în avarie. Nu ştiu ce s-a întâmplat, eu dormeam. Era ziua, la ora două”, a povestit una dintre victime.

„Mergeam pe bancheta din spate, dormeam. Apoi m-am trezit și am văzut fum, am auzit trosnetul din accident şi atât”, spune o altă persoană.

Victimele au fost internate la Spitalul de Urgenţă, unde vor fi supuse investigaţiilor. 

„Medicii vor aprecia starea victimelor și vom clarifica dacă pot fi transportate acasă sau nu. Persoanele au suferit diverse traume, la unii pacienţi au fost traumatizate picioarele. O persoană are fracturate ambele mâini, alta are fracturată cutia toracică”, a menționat Vitalie Mufat, șef-adjunct al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.  

Accidentul s-a produs pe 21 mai, în regiunea oraşului Naro - Fominsk din Regiunea Moscova. Microbuzul în care se aflau bărbaţii s-a izbit violent într-un alt mijloc de transport. Cele două victime, internate într-un spital din Rusia, urmează să fie preluate de către rude, atunci când vor avea acordul medicilor.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Mesager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam