Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2014 | 15:28
Trei moldoveni reţinuţi în Italia pentru deţinerea instrumentelor de spargere
Trei cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi de poliţia italiană pentru că au fost găsite la ei mai multe dispozitive pentru furt, informează romagnanoi.it.
Doi bărbaţi sunt rezidenți a comunei italiane Cervia, situată în Provincia Ravenna,  iar al treilea este domiciliat în oraşul Rimini.

În urma unei verificări în maşina bănuiţilor au mai fost depistate şi perechi de mănuşi, precum şi dispozitive care captează frecvenţele poliţiei, toate fiind confiscate.


Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam