Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2014 | 12:31
Trei moldoveni reţinuţi în Italia pentru uz de acte false
Trei cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi de poliţia italiană în timpul unui control teritorial pentru că au prezentat oamenilor legii acte false, informează sienafree.it.
Potrivit presei italiene, poliţiștii au oprit un autovehicul pentru a efectua un control. La solicitarea actelor, şoferul în vârstă de 32 de ani a prezentat un  buletin de identitate moldovenesc şi unul românesc.

Cei doi pasageri: un moldovean de 29 de ani a prezentat acte românești, iar tatăl şoferului – un paşaport moldovenesc.

Documentele au trezit suspiciuni oamenilor legii, iar o verificare mai minuţioasă a scos la iveală că toate actele prezentate de bărbaţi sunt false.
Cetăţenii moldoveni au fost reţinuţi de poliţia italiană pentru posesie şi utilizare de acte false, precum şi pentru declaraţii false oferite unui funcționar public.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam