Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2014 | 13:10
Trenul Chişinău-Moscova implicat în accident: Patru persoane decedate
Trenul de pe cursa Chişinău-Moscova s-a lovit cu un alt tren marfar. Accidentul a avut loc în apropiere de Moscova, în raionul Naro Fominsk, în jurul orei 12:38 (ora Moscovei). În urma accidentului patru oameni au decedat, informează forbes.ru.
Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs după ce, la o cotitură, trei dintre vagoanele trenului au derapat de pe șinele de tren și au fost aruncate asupra unui tren de pasageri. Avaria a stopat traficul feroviar în zona Kievului.

Presa rusă menționează că alte 16 persoane au avut de suferit în urma accidentului, pe când presa autohtonă vehiculează cifra de 24 de persoane.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a dispus identificarea celor mai rapide soluții pentru a contacta familiile cetățenilor moldoveni implicați în acest accident tragic.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor de Externe de la Chișinău, la ora actuală se lucrează pentru identificarea persoanelor implicate.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam