Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Aprilie 2015 | 11:34
Tricolorul Republicii Moldova celebrat la Praga
Cu ocazia celebrării Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat la Ambasada Republicii Moldova la Praga a fost organizat un flash mob la care au participat tinerii moldoveni ce studiază şi muncesc în Republica Cehă.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Cehia, acesta fost un prilej deosebit de a onora unul dintre simbolurile esenţiale ale devenirii noastre ca neam şi ţară - Tricolorul. Ambasadorul Ștefan Gorda i-a îndemnat pe reprezentanţii diasporei să fie mândri de valorile primordiale ale neamului - Drapelul de stat fiind unul dintre simbolurile ce marchează independenţa statului şi ne reprezintă atât în ţară, cât şi peste hotare.

„Tinerii moldoveni din Cehia sunt promotori activi ai culturii şi obiceiurilor naţionale, aniversarea a 25 de ani a Drapelului de Stat fiind o ocazie în plus de a-şi exprima mândria de a aparţine unei naţiuni ce dăinuie în istorie prin limbă, diversitatea tradiţiilor şi Tricolor”, menționează reprezentanții misiunii diplomatice.

Cei prezenţi au evocat însemnătatea celor trei culori ale Drapelului - albastrul semnifică speranța și stabilitatea, galbenul este simbolul valorilor materiale și spirituale, iar roșul reprezintă focul veșnic și sângele vărsat în numele libertăţii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam