Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2014 | 15:30
Trupa „Brio Sonores” riscă să piardă premiul de 120.000 de euro
Tenorii din grupul „Brio Sonores” din Republica Moldova, marii câştigători ai concursului „Românii au talent”, realizat de un post privat de televiziune din România, riscă să piardă premiul de 120.000 de euro, informează wowbiz.ro.
Potrivit presei românești, formația „Brio Sonores” a avut inițial nouă membrii și a fost înființată de Ion Brătescu, prim maestru de cor la Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău. Vara trecută, la preselecții, când nimeni nu se gândea că „Brio Sonores” ar putea lua marele premiu, tenorii au venit în echipa completă.

Problemele au început să apăra însă la începutul acestui an, când presa din Republica Moldova a relatat pe larg faptul că grupul este la un pas să se desființeze după ce Brătescu s-a certat cu colegii lui. Cu toate astea, formația a continuat să apară la emisiunea „Românii au talent” fără liderul și dirijorul ei și chiar a reușit să ia marele premiu.

Ion Brătescu a ieșit în presă zilele trecute și a confirmat că s-a certat cu ceilalți tenori, precizând că „Brio Sonores” este proiectul lui, însă deocamdată s-a abținut să vorbească mai mult despre scandalul din interiorul trupei. Potrivit lor, cei opt tenori rămași în trupa nu au acordul să activeze sub numele de „Brio Sonores”, cu atât mai mult să participe la un show de televiziune și să ridice premiul de 120.000 de euro, susține Ion Brătescu.

Pe de altă parte, băieții se apăra, spunând că în semifinală și finală, ei nu s-au bucurat de aportul fostului lor coleg, deci premiul li se cuvine pe drept, notează wowbiz.ro.

În acest moment există șanse foarte mari ca disputa să ajungă la tribunal, mai ales că acum este vorba și de foarte mulți bani. Dacă se va întâmpla așa, va fi pentru prima dată când un judecător ar putea decide unde va merge marele premiu al unui concurs de televiziune.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam