Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iulie 2014 | 16:30
Trupa „Catharsis” a cântat pentru sute de moldoveni în Portugalia
Peste 400 de cetăţenii moldoveni stabiliţi în Portugalia s-au delectat cu muzica formaţiei „Catharsis” în cadrul unui concert organizat în cadrul campaniei „EU aduc Europa acasă”.
Spectacolul ce a avut loc în capitala Portugaliei a adunat reprezentanții diasporei moldovenești stabiliţi în mai multe oraşe portugheze precum: Lisabona, Setubal, Barreiro, Sintra, Cascais și Porto.Cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu UE, Guvernul de la Chișinău a alocat bani pentru organizarea unor concerte ale artiștilor moldoveni în diasporă. Spectacolele muzicale au fost organizate în Grecia, Portugalia  și Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam